Nederlands

KANIKA  - organisatie - geschiedenis KANIKA, import in beweging
Fair, Ambachtelijk, Sociaal, Ecologisch en Biologisch. Wij bieden sier- en gebruiksproducten aan die Fair zijn ingekocht en voldoen aan 1 of meer van de andere genoemde kenmerken.

Kanika streeft ernaar maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Dit komt tot uiting...lees meer
KANIKA  - organisatie - geschiedenis

Geschiedenis


De oprichtster van Kanika heeft 13 jaar met haar gezin in de tropen gewoond. In die periode deed ze vrijwilligerswerk voor veel verschillende projecten. In Thailand regelde ze voor deze projecten de verkoop van hun ambachtelijk gemaakte producten. Terugkomend in Nederland besloot ze met deze groepen samen te blijven werken. Zo is in 1994 Kanika Import Handicrafts ontstaan.

Tegenwoordig is Kanika Import een V.O.F. Ze werkt samen met 12 producentgroepen in Thailand, Kashmir India, Vietnam en Bangladesh. De producenten worden minimaal 1 keer per jaar persoonlijk bezocht, mits de locale situatie dit toelaat. Kanika is werkzaam binnen de Fairtrade branche als groothandel en levert voornamelijk aan 250 Wereldwinkels en andere cadeau shops binnen Nederland, Belgie, Zwitserland en Duitsland. Ze werkt zoveel mogelijk rechtstreeks met de producenten. Kanika is door de LAVE (Landelijke Vereniging van Wereldwinkels) gecertificeerd als erkende leverancier van Fair Trade producten. We zijn bezig met onze internationale WFTO keuring.

Deel deze pagina met anderen via:

 LinkedIn  Twitter  Facebook  E-mail